Nelli – Eat Me Cake Boutiqe

Vasas Nelli vagyok – pályaváltó cukrász. Eredeti végzettségem szerint élelmiszeripari minőségbiztosítás szakirányos agrármérnök. 

Gyermekeim születését követően, pénzügyi lízing területen eltöltött közel 10 után ugrottam fejest a cukrászatba. Első pillanattól kezdve az egyedi torták világa rejtett rabul, ma is ez a fő területem. 

2016-ban szereztem meg cukrász végzettségem, és 2017- ben nyitottam meg saját tortaműhelyem Budapest belvárosában. A torták megalkotásánál mindig a kiváló minőségű alapanyagok használatát, és a legfrissebb torta trendek követését tartottam fontosnak.

2018 óta oktatom a dizájn torták készítését külsős oktatóként különböző helyszíneken, valamint különféle tematikákkal saját műhelyemben is, amely 2022 szeptembere óta már mint workshop tér funkcionál. Az oktatás időközben valódi szerelemmé vált, örömmel adom át tudásom a feltörekvő új generációnak. Büszkeséggel tölt el, hogy több tehetséges magyarországi tortakészítő kezdte pályafutását kurzusaimon.

Az elmúlt időszakban tanítottam tortakészítést a Desszert.Neked műhelyében, valamint tartottam professzionális kurzust a Goodwill Csokoládé Akadémián.
Azon kevés oktatók közé sorolom magam, akik a tanítás mellett évekig dolgoztak a saját területükön, így workshopjaim valós piaci tapasztalatokra, igényekre alapozva épülnek fel. 

Vallom, hogy egy tökéletes torta ünnepé varázsol minden alkalmat. A torta mulandó, de a pillanat örök.


Workshopok

Móni & Zsolti- Helló Nyuszifül

Mi egy Békés megyében élő család vagyunk. Több, mint öt éve már, hogy hazaköltöztünk szülővárosunkba, ahol huncut kislányunkkal, Flórával lett teljes az életünk. Közel három éve pedig úgy éreztük, hogy a meglévő szakmáink mellett valami újra vágyunk. Ekkor döntöttük el, hogy az érdeklődési köreinket: a sütést és a főzést tanult ismeretekkel is megtámogatjuk. Így lett belőlünk cukrász és szakács.

Amikor a torta és macaron készítésben egyre stabilabb lett a tudásunk, úgy gondoltuk ideje új kihívásokat keresni és elindultunk a vad kovásszal készített termékek irányába is.

Természetesen először mi is a trendisége miatt figyeltünk fel erre a régi módszerre, de nem kellett hozzá sok idő és néhány sikerélmény, hogy teljesen elköteleződjünk az irányába, hiszen a saját bőrünkön ( értsd szó szerint), a saját életünkben tapasztalhattuk meg a kovásszal sütés áldásos hatását.

A kovász az élet nagy csodája, az életminőségünk javító széruma, amely a testet és a lelket is összeköti a földdel, a levegővel, a vízzel és a tűzzel.

Ezért szeretnénk megosztani a kovászolás szeretetét és az általunk szerzett tudást azokkal, akik szívesen tanulnak új dolgokat, vagy éppen felfedeznék a kovászolás izgalmas világát.

Tartsatok velünk ezen az úton, Kovászoljatok Velünk, a Helló Nyuszifüllel!


Workshopok