Kovászos pizza és focaccia workshop (Mónika és Zsolt – Helló Nyuszifül)

Helyszín: Eat Me Cake Boutique, 1095 Budapest, Berzenczey utca 5-7. (utcafrontos üzlethelyiség)

Következő időpont: 2024.09.28. 9:00-13:00

Oktató: Mónika és Zsolt

Időtartam: 3,5 óra

Ki tudna ellenállni egy finom pizzának vagy egy olíva olajtól szaftos focacciának? Mi lenne, ha ezeket a finomságokat otthon is könnyen el tudnád készíteni, ráadásul vadkovásszal…

Ha szeretnéd ezekkel a finomságokkal megörvendeztetni a családodat, lenyűgözni a vendégeidet akkor gyere és Kovászolj Velünk!

Szeretettel várunk az Eat me cake és a Helló Nyuszifül közös rendezvényére, ahol mindezt egy jól felépített tananyag segítségével, egy élménysütés keretében elsajátíthatod!

Amiben segítünk Neked:

  • lépésről lépésre vezetünk be a kovászolás világába
  • megmutatjuk hogyan készíts Te is otthoni körülmények között vékony tésztás, nápolyi jellegű kovászos pizzát és hogyan készül az egyszerű –nagyszerű vendégváró, az olaszok olíva olajtól szaftos lepénykenyere: a focaccia
  • kis csoportban, jól felépített tananyag segítségével tanuljuk meg hogyan működik a kovász és hogyan gondozd, hogy otthon is garantált legyen a siker
  • minden fortélyt bemutatunk és gyakorolunk
  • videós segédanyagot adunk a formázási technikákról, hogy a napod ne telefonozással teljen
  • finom vendégváró falatokkal és jó hangulattal várunk!

A workshop alkalmával megtanulunk vad kovásszal (liszt+víz) és valódi olasz lisztekkel tésztát készíteni. Belevetjük magunkat a tésztakészítés rejtelmeibe: dagasztunk, hajtogatunk, kelesztünk, formázunk, díszítünk és sütünk.

Mivel a kovászos termékek hosszú érlelést igényelnek, ezért készülni fogunk már bedagasztott és megkelesztett tésztákkal. Ezeken megtanuljuk a formázás és a sütés fortélyait, kedvünk szerint, minőségi alapanyagokkal ízesítjük őket és a végén jöhet a kóstolás.

Az együtt bedagasztott tésztákat hajtogatjuk, érleljük. Ezeket hazaviszitek, hűtőbe helyezitek és a megtanult ismeretek alapján otthon kisütitek.

A workshop ára tartalmazza a következőket:

  • kávé, tea, házi szörp, ásványvíz
  • kovászos és kézműves termékekből összeállított ropogtatnivalók
  • bedagasztott tészták, amelyet már otthoni körülmények között fogsz kisütni
  • helyszínen kisütött pizzák, kóstoló focacciák
  • vadkovász gondozási útmutatóval
  • receptúra
  • videós segédanyag a formázáshoz

A kurzusra regisztrálni a számlázási neved, címed, valamint telefonszámod megadásával és a tanfolyam díjának átutalásával tudsz. Kérlek, válassz a naptárban felkínált időpontok közül, majd vásárold meg a tanfolyamot. A vásárlást követően egy visszaigazoló e-mailt kapsz majd, amelyet hozz magaddal a workshopra. Tökéletesen elegendő, ha ezt telefonon bemutatod, ne terheld a környezetet a nyomtatással.

A kurzusok minimális létszáma 3 fő – ez alatt nem áll módunkban megtartani az alkalmat. Ebben az esetben természetesen felvesszük veled a kapcsolatot és egyeztetünk új időpontot.

Részvétel 1 főre:

27.000 Ft